Arrangement

8-Bit Music, filmvisning og konsert på Landmark

Landmark 20.03.2010 00.0020.03.2010 00.00

Publisert

8 BITTHE MOVIE
8 BIT er en helaftens dokumentar som utforsker historien om kunst og videospill. Den inneholder intervju med cutting-edge artister og teoretikere, scener med ville videospill-konserter, og presenterer høydepunkt fra de beste digitale kunstverk som er lagd i dag. Samtidig får filmen fram de kulturelle konsekvensene av hva videospill har betydd, og hevder at når Generation X tar grep om sin digitale arv, signaliserer det starten på en ny sosial og artistisk realitet.

http://www.8bitmovie.com

GLOMAG (USA)
Glomag sprang ut fra “Chip Music” scenen i NYC rundt starten på det 21. århundre. Han lager musikk på Gameboys og framfører lokale show. Musikken hans er hovedingrediens i den prisbelønte internetserien “This Spartan Life”, som han også skriver og regiserer.
Hans siste album DaMaGe ble utgitt på det NYC baserte selskapet 8-bit peoples. Arbeidene hans kan også oppleves på 8 Bit Operators, Astralwerks Records så vel som på diverse samleutgivelser.

http://www.glomag.com
http://www.myspace.com/glomaggot

BUBBLYFISH (USA)
Med base i NYC, arbeider Bubblyfish som komponist, lyddesigner og lydtekniker. Hun utforsker “the territory of sounds” i elektronisk musikk. Hun har laget 8-bit og eksperimentelle lydarbeider ved hjelp av Nanoloop og utgitt musikk på Retinascan og bidratt til “the 8 Bit Operators Album”.

http://www.retinascan.de
http://www.bubblyfish.com
http://www.myspace.com/bubblyfishmusic

GWEM (UK) ATARI-DJ
gwEm er artistnavnet, handle og nicket til London-baserte musiker og “chipmusic freak” Gareth Morris, som benytter klassiske Atari STer for å lage og mikse Chipmusic ved hjelp av sitt hjemmebryggede DJ software STJ. gwEm har gitt ut musikk på ShitKatapult, Preromanbritain, Micromusic og er en del av ATari Music group YMRockerz.

http://www.creamhq.de/ymrockerz
http://www.preromanbritain.com/gwem
http://www.myspace.com/gw3m

VJ HAGENISSE 8BIT VJ
Thomas Sivertsen aka VJ Hagenisse vil skape en 8bit vj mix
spesielt for denne kvelden ved hjelp av pingviner, farger og hjernekraft.

http://odin.bek.no/~thomas/

TOMBRAIDER 0.1 INSTALLASJON
Tombraider 0.1 er en “single-player” spill-installasjon basert på det berømte 3d-spillet Tombraider, med den kvinnelige kampmaskinen Lara Croft i hovedollen. I Tombraider 0.1 spiller man en primitiv 2d-versjon av dette dataspillet, hvor all grafikken og lyden likner enkelheten i de første spillkonsollene. Her finner man også referanser til erfaringen med de klassiske dataspillene, for eksempel det fastlåste “louding” skjermbildet, dårlig oversettelse og angrep av typen “invasjon fra verdensrommet”.

http://www.marieke.nu/tombraider01/eng

Lørdag 20. mars
Kl. 20:00 Screening
Kl. 22:00 Konsert

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.