background image
Velg språk: English · Norsk

Foredrag og presentasjoner

Tidligere

BEK - 21/04/2017

Presentasjon av Utopia Diorama
Utopiadiorama

Høsten 2016 ble VR-filmen Utopia første gang vist i skogen ved Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Utopia er en 360-graders virtual reality-tolkning av Sir Thomas Mores Utopia, i anledning bokens 500-års-jubileum (1516-2016).

Til BEK kommer Margrethe Kolstad Brekke (initiativtager/billedkunstner) og Hilde Annine Hasselberg (regissør/sanger) for å snakke om arbeidet med filmen – om tankene bak, produksjonen, samarbeidet og ikke minst om Utopia.

Comments


BEK, C. Sundtsgate 55 - 27/03/2017

Kunstnerpresentasjoner av Zeno van den Broek, Jan Willem Hagenbeek, Tijs Ham & Birk Nygaard
Banner

De tre siste månedene har den nederlandske lydkunstneren Tijs Ham vært gjest på AiR Bergen på USF Verftet. Sammen med Birk Nygaard har han jobbet med prosjektet Refract/Recurse som har premiere 26. mars på Landmark. På scenen den kvelden står også Zeno van den Broek med sitt nye audiovisuelle stykke Shift Symmes. Samme helg vil Jan Willem Hagenbeek fra Ginkosynthese holde en workshop på Bergen Offentlige Bibliotek. Alt dette med BEK som samarbeidspartner.

Comments


University of Aberdeen - 17/03/2017 til 18/03/2017

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image
Dsc02580-photo-by-kwangrae-kim

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image er en workshop over to dager for doktorgradsstudenter ved University of Aberdeen med prof. Paul Koonce (University of Florida), Trond Lossius (BEK) and Johannes Deutsch. I tillegg til forelesninger og utprøvinger, vil de presentere egne kunstneriske arbeid i konserter og screenings.

Comments


BEK - 03/12/2016 til 04/12/2016

The Material in The Immaterial
Invitasjonsbilde

I løpet av helgen 3-4.desember inviterte BEK kunstnere som arbeider med video til å dele og diskutere praksiser. Målet med seminaret og workshopen var å utvide forståelsen av videomediets muligheter i dag, gjennom praktisk og teoretisk utforsking av teknologi, prosess og arbeid.

Comments


USF Verftet - 25/11/2016

Kunstnerpresentasjon: Bethan Kellough
Bethan_kellough_1

Lydkunstneren og komponisten Bethan Kellough er for tiden gjestekunstner på USF Verftet. Denne presentasjonen er en uformell mulighet til å møte henne. Hun vil snakke om sitt kunstnerskap, og presentere utdrag fra noen av sine verk. USF Verftet er vertskap for residencyen, som i tillegg er støttet på ulike måter av BEK, Lydgalleriet, Ekko og NOTAM i Oslo.

Comments


BEK - 01/11/2016

Leandro Pisano - The Third Soundscape
Pisano

Den italienske skribenten og kuratoren Leandro Pisano besøker BEK, og gir en forelesning med tittelen “The Third Soundscape”.

Leandro Pisano er direktør for Interferenze New Arts Festival, og hans prosjekter og tekster fokuserer på nye medier, lyd og teknologibasert kunst. I løpet av oppholdet i bergen vil han også ha møter med utvalgte lydkunstnere.

Comments


Sentralbadet - 26/10/2016 til 15/12/2016

Opprop - Bygg scenekunsthus i Sentralbadet nå
Sentralbadet-eksteriør_1_foto-kristin-lytskjold-raknes

BIT Teatergarasjen har vært husløs mer enn lenge nok, og vi kan ikke se på at Carte Blanche også snart blir hevet på gaten. De trenger vår støtte slik at det kan komme fortgang i ombygging av Sentralbadet til arena for scenekunst.

Les mer og signer oppropet her.

Comments


BEK artist talk - 21/10/2016 og BEK residency - 13/10/2016 til 24/10/2016

Exploring „Voiceland“ - kunstneropphold og presentasjon
Voicelandweb

Mareike Dobewall and Gisli Gretarsson kommer på et gjesteopphold her på BEK i midten av oktober. Fredag 21. vil de dele de sine erfaringer som kunstnere og diskutere fremtiden for Voiceland, prosjektet de jobber med.

Comments