background image
Velg språk: English · Norsk

Arrangementer

Aktuelt

BEK, C. Sundtsgate 55 - 27/03/2017

Kunstnerpresentasjoner av Zeno van den Broek, Jan Willem Hagenbeek, Tijs Ham & Birk Nygaard
Banner

De tre siste månedene har den nederlandske lydkunstneren Tijs Ham vært gjest på AiR Bergen på USF Verftet. Sammen med Birk Nygaard har han jobbet med prosjektet Refract/Recurse som har premiere 26. mars på Landmark. På scenen den kvelden står også Zeno van den Broek med sitt nye audiovisuelle stykke Shift Symmes. Samme helg vil Jan Willem Hagenbeek fra Ginkosynthese holde en workshop på Bergen Offentlige Bibliotek. Alt dette med BEK som samarbeidspartner.

Comments


KODE 4, Bergen - 17/04/2015 til 30/04/2017

Drømmedryss
Torseter_2_42x28_7

Utstillingen Drømmedryss er en invitasjon til å diskutere de drømmene voksne og barn har, men også en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse.

BEK har bistått arbeidet med lyddesign til utstillingen.

Comments


Tidligere

Bergen Offentlige Bibliotek - 25/03/2017 til 26/03/2017

DIY Musikkinstrument-workshop
05

Lag ditt eget instrument og tilpass det: DIY-instrumentet kan fungere som en synth-stemme, som en lo-fi sample-spiller eller en 8-bits trommemaskin.

Workshopen er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og BEK – Bergen senter for elektronisk kunst.

Comments


University of Aberdeen - 17/03/2017 til 18/03/2017

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image
Dsc02580-photo-by-kwangrae-kim

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image er en workshop over to dager for doktorgradsstudenter ved University of Aberdeen med prof. Paul Koonce (University of Florida), Trond Lossius (BEK) and Johannes Deutsch. I tillegg til forelesninger og utprøvinger, vil de presentere egne kunstneriske arbeid i konserter og screenings.

Comments


Fjell festning - 11/03/2017

Espen Sommer Eide & Signe Lidén: 
Vertical Studies: Acoustic shadows and boundary reflections
Vertical_studies

Under Borealis presenterer Signe Lidén og Espen Sommer Eide et nytt verk, der de benytter seg av mobile meteorologiske musikkinstrumenter og performative mikrofoner. Med Fjell festning som sted, undersøker de hvordan lyd formes og klinger i ulike omgivelser.

Verket er utviklet på BEK, og bestilt av Sonic Acts og Dark Ecology.

Comments


Østre - 09/03/2017

MULTI på Borealis
Dsc9066-2016-11-multi-ekko-photocredit-vilde-salhus-røed

Hvordan lytter vi? Hvordan kan man komponere når publikum er omgitt av lyd? Borealis har MULTI på programmet, et konsertseriekonsept som presenterer musikk- og lydverk komponert for flerkanals høyttaleroppsett, og som gir musikere, komponister og lydkunstnere sjansen til å uttrykke seg så vel romlig som lydlig.

MULTI er et samarbeid mellom Lydgalleriet, NOTAM, Borealis, Electric Audio Unit og BEK.

Comments


Østre - 24/02/2017 til 25/02/2017

Gisle Martens Meyer: There is no Here, Here
Skjermbilde_2017-02-16_kl

Foran oss på scenen: en musiker. Han spiller elektronika. Opererer sine maskiner som en hacker. Men vi ser ham langt bedre på lerretet. Der er virkeligheten en annen, og den endres stadig vekk.

BEK er medprodusent av performancen, sammen med BIT Teatergarasjen. En tidlig versjon av denne forestillingen ble vist på Oktoberdans i 2016.

Comments


Den gamle Barneavdelingen ved Haukeland universitetssykehus - 18/02/2017 til 21/02/2017

Ultimo Scenario
081a3603

Utstillingen “Ultimo Scenario” på den gamle Barneklinikken ved Haukeland unversitetssykehus, viser arbeid av 15 kunstnere som alle i sine praksiser er opptatt av situasjoner og det stedsspesifikke. Kunstnerne tar opp ulike temaer som byggets arkitektoniske historie, de konkrete materialene i lokalene, lyder og bilder som kan knyttes til stedet, og personlige erfaringer som pårørende ved klinikken.

Comments


Bergen Kjøtt / Lydgalleret - 13/02/2017 til 18/02/2017

AVLYST - “ ‘‘‘‘‘‘‘ ˮ - en workshop med Andrew M. McKenzie
H3o-photobooth-2

Av helsemessige årsaker må workshopen dessverre utsettes til en gang senere.

“ ‘‘‘‘‘‘‘ ˮ er en workshop og opptrening som leder frem til en 14 timers fremføring, hvor teknikkene og strategiene som er utviklet i løpet av de foregående dagene vil bli benyttet og demonstrert.

Workshopen og performancen vil vise deg hva du vet, og hva du ikke vet at du vet!

Comments


Visningsrommet USF - 03/02/2017 til 19/02/2017

Hauan og Urstad: SPRANG
Utstilling__maia_urstad_hilde_hauan__sprang_-_usf_verftet

I utstillingen SPRANG møter vi en komposisjon av lyd som omformes til lys og aktiverer et flettverk av optiske fiber. Installasjonen tar i bruk vindusruten mot sjøen som klangflate og gjør at deler av lyden også kan høres fra plassen utenfor Visningsrommet.

Den fiberoptiske lydinstallasjonen SPRANG kan du oppleve 3-19.februar på Visningsrommet USF, i en versjon laget spesielt for dette rommet. BEK har vært rådgivende i arbeid med lyden, og installasjonen er satt opp med BEKs utstyr.

Comments