background image
Velg språk: English · Norsk

Marieke Verbiesen: Loud Matter

Marieke_verbeisen_loud_matter_1

Loud Matter er en serie med interaktive instrumenter av Marieke Verbiesen. Installasjonene omfatter ulike spesialbygde grensesnitt som berøringsflater, joysticks og bevegelsessporing, som gir publikum mulighet til å manipulere ulike audiovisuelle komposisjoner.

Load Matter åpner på Atelier Nord ANX torsdag 26.januar kl 19.00, med live performance, mat og DJ-sett. BEK er medprodusent av utstillingen.

De ulike installasjonene henter inspirasjon fra science fiction og auto-destruktiv kunst og bygger på forestillinger om instrumenter fra en teknologisk avansert fremtid hvor destruktive krefter er å regne som en nødvendig del av kreative prosesser. Bildene som genereres i Loud Matter er karakteristiske for Verbiesen’s piksel-animerte retroestetikk. Visuelt minner arbeidene om dataspill fra 80-tallet, på plattformer som Atari ST og Commodore Amiga.

Marieke Verbiesen er en nederlandsk kunstner som bor i Bergen. Hun arbeider med interaktive installasjoner og animasjoner, ofte basert på b-filmer, dataspill og fenomener fra science fiction. Verbiesen forener utdatert teknologi som gamle datamaskiner og Super 8 film med nyvinninger som interaktive grensesnitt og bevegelsessporing.


Åpningen av Loud Matter torsdag 26.01 inkluderer et omfattende samarbeidsprogram:

KONSERT MED JOHN HEGRE (NO) & JAMES WELBURN (UK/DE) 
& LIVE ANIMASJON MED MARIEKE VERBIESEN
Lydkunstnere John Hegre & James Welbun opptrer live med støyende droner, dempede toner, klirring og forvrengt bass. De tilhørende animasjonene er bygget opp av serier med eksentriske loops, som former en leken og synkronisert forbrødring med musikken.

FOOD: PEANØTTER & PANNEKAKER (NL) MED PIEDRO & THE DUTCH COOKING CREW

Nederlandske snacks for våre besøkende, med enkelhet som hovedingrediens.

COSMIC OSLO DJS

DJs Helene Rickhard & Bendik Høibraaten spiller en mix av undergrunnselektro fra 80-tallet, cut up beats og glemt aerobicsmusikk.
Utstillingen er åpen torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.


Sist oppdatert 2017-01-12.

comments powered by Disqus
Tid og sted

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.)
Fra: January 26, 2017 19:00
til: February 26, 2017 18:00

[Konserter]
[Utstillinger]

Marieke_verbiesen_loud_matter_2