background image
Velg språk: English · Norsk

Birk på BEK og Vossajazz

Image-2

Birk Nygaard har brukt de siste ukene på å forberede seg til Vossajazz. BEKs prosjektrom har blitt ommøblert med lysende projeksjoner av goemetriske figurer.

Tre uker i mars har Birk ferdigstilt teknikk og metode til sin forestående opptreden på Vossajazz fredag 30. mars, sammen med Gunhild Seims “Story Water”, et bestillingsverk inspirert av tekster om død og drømmer.

Birks tilnærming til prosjektet har vært å forbedre hvordan å ta opp den musikalske ytelse og prestasjon, mer enn å relatere seg til “det uendelige” i tekstene som har inspirert Gunhilds komposisjoner.

Gjennom MAX/msp og tips hentet inn fra BEKS ekspertise på dette feltet har Birk ferdigprogrammert en sentral patch til bruk i det som best kan beskrives som et video/lys-orgel hvor bandets instrumenter trigger øremerkede animasjoner som kretser rundt estetikken til geometriske figurer. Presentert gjennom modul8/Madmapper-plattformen, vil Birk prøve å fange essensen av bandets konsertfremføring.

Visuelt akkompagnement til musikk har vært Birks prosjekt i noen år nå. Han har jobbet med alt fra klassiske komposisjoner til klubbmusikk, sist kjent for sitt samarbeid med den norske rapperen Lars Vaular.

I tillegg har Birk bruk perioden i prosjektrommet til formalisering av noen fremtidige prosjekter.

Birk Nygaards nettside


Sist oppdatert 2015-05-15.

comments powered by Disqus
Tid og sted

Sted: Fraktgodsen, Vossajazz
Fra: March 30, 2012 21:00
til: March 30, 2012 23:00

Sted: BEK
Fra: March 06, 2012 00:00
til: March 28, 2012 00:00

[Kunstnerisk utviklingsarbeid]
[Konserter]

Image_chopped