background image
Velg språk: English · Norsk
Aktuelt

Den gamle Barneavdelingen ved Haukeland universitetssykehus - 18/02 til 21/02

Ultimo Scenario
081a3603

Utstillingen “Ultimo Scenario” på den gamle Barneklinikken ved Haukeland unversitetssykehus, viser arbeid av 15 kunstnere som alle i sine praksiser er opptatt av situasjoner og det stedsspesifikke. Kunstnerne tar opp ulike temaer som byggets arkitektoniske historie, de konkrete materialene i lokalene, lyder og bilder som kan knyttes til stedet, og personlige erfaringer som pårørende ved klinikken.


Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.) - 26/01 til 26/02

Marieke Verbiesen: Loud Matter
Marieke_verbeisen_loud_matter_1

Loud Matter er en serie med interaktive instrumenter av Marieke Verbiesen. Installasjonene omfatter ulike spesialbygde grensesnitt som berøringsflater, joysticks og bevegelsessporing, som gir publikum mulighet til å manipulere ulike audiovisuelle komposisjoner.

Load Matter åpner på Atelier Nord ANX torsdag 26.januar kl 19.00, med live performance, mat og DJ-sett. BEK er medprodusent av utstillingen.


Visningsrommet USF - 03/02 til 19/02

Hauan og Urstad: SPRANG
Utstilling__maia_urstad_hilde_hauan__sprang_-_usf_verftet

I utstillingen SPRANG møter vi en komposisjon av lyd som omformes til lys og aktiverer et flettverk av optiske fiber. Installasjonen tar i bruk vindusruten mot sjøen som klangflate og gjør at deler av lyden også kan høres fra plassen utenfor Visningsrommet.

Den fiberoptiske lydinstallasjonen SPRANG kan du oppleve 3-19.februar på Visningsrommet USF, i en versjon laget spesielt for dette rommet. BEK har vært rådgivende i arbeid med lyden, og installasjonen er satt opp med BEKs utstyr.


Kunsthuset Wrap - 28/01 til 29/01

Eide Bøen og Sletteland: The Table Turns
Table_turns

Gikk du glipp av The Table Turns under Oktoberdans 2016, eller har lyst til å se forestillingen igjen? 28. og 29.januar kan du se den på Wrap kl 18!

Karen Eide Bøen og Roar Sletteland har utviklet en danseforestilling for fire platespillere og en danser, hvor de tematiserer forholdet mellom kroppen, lyden, platespillerne og rommet. The Table Turns handler om frihet og makt på dansegolvet. Det handler om LP-plater, lagret bevegelse, størknede vibrasjoner og lyd som gjenopplivet materie.


Østre - 24/02 til 25/02

Gisle Martens Meyer: There is no Here, Here
Skjermbilde_2017-02-16_kl

Foran oss på scenen: en musiker. Han spiller elektronika. Opererer sine maskiner som en hacker. Men vi ser ham langt bedre på lerretet. Der er virkeligheten en annen, og den endres stadig vekk.

BEK er medprodusent av performancen, sammen med BIT Teatergarasjen. En tidlig versjon av denne forestillingen ble vist på Oktoberdans i 2016.


Marseilles - 29/01 til 30/01

Lansering av Future DiverCities
Future_divercities

Som en av partnerne i Future DiverCities, har BEK gleden av å invitere til åpningen av Future DiverCities. Åpningen vil gå av stabelen under festivalen for digital kunst Chronique i Marseille 29.januar. Lanseringen byr på et solid kunstfaglig program, hvor blant andre HC Gilje viser sin lysinstallasjon “In Transit X” i Alcazar Library.


Lygalleriet - 20/01 til 05/02

Lillebostad og Vaage: For stadig å bli
For_stadig_å_bli

“For stadig å bli” er et korverk for 15 adskilte stemmer, laget av Sissel Lillebostad og Knut Vaage. Verket omhandler lytting og avstand, og baserer seg på opptak frå en konsert i Bergen bibliotek, der koret Gneis framførte “For stadig å bli” for et vandrende publikum.

“For stadig å bli” kan høres på Lygalleriet, og åpner fredag 20.januar kl 19. Verket har blitt redigert i BEKs lydstudio av Thorolf Thuestad.


B(EK)log

17/02/2017

EARLY BIRD-billetter til Gjenlyd

Minifestivalen Gjenlyd går av stabelen 30.april fra kl 14-19 Høgskolen i Bergen. EARLY BIRD-billetter før 15.mars! På minifestivalen Gjenlyd feirer…

 

16/02/2017

Workshop-mulighet på Borealis!

March 8-10th Morning sessions: 10:00-12:00 Afternoon sessions: 15:00-17:00 Throughout Borealis, composer and live coder Thor Magnusson and writer Bergsveinn Birgisson…

 

09/02/2017

OPEN CALL: Artist in Production Residency i Västra Götaland

Søknadsfrist 28.februar! The residency supports an international artist’s moving image project with a three month long scholarship, travels, accommodation, project…

 

09/02/2017

OPEN CALL: Kunstprosjekter, tekster og presentasjoner

Søknadsfrist 22.januar 2017. In September 2017 the 16th edition of ANTI – Contemporary Art Festival will partner with a number…