background image
Velg språk: English · Norsk
Aktuelt

Lygalleriet - 20/01 til 05/02

Lillebostad og Vaage: For stadig å bli
For_stadig_å_bli

“For stadig å bli” er et korverk for 15 adskilte stemmer, laget av Sissel Lillebostad og Knut Vaage. Verket omhandler lytting og avstand, og baserer seg på opptak frå en konsert i Bergen bibliotek, der koret Gneis framførte “For stadig å bli” for et vandrende publikum.

“For stadig å bli” kan høres på Lygalleriet, og åpner fredag 20.januar kl 19. Verket har blitt redigert i BEKs lydstudio av Thorolf Thuestad.


Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.) - 26/01 til 26/02

Marieke Verbiesen: Loud Matter
Marieke_verbeisen_loud_matter_1

Loud Matter er en serie med interaktive instrumenter av Marieke Verbiesen. Installasjonene omfatter ulike spesialbygde grensesnitt som berøringsflater, joysticks og bevegelsessporing, som gir publikum mulighet til å manipulere ulike audiovisuelle komposisjoner.

Load Matter åpner på Atelier Nord ANX torsdag 26.januar kl 19.00, med live performance, mat og DJ-sett. BEK er medprodusent av utstillingen.


Marseilles - 29/01 til 30/01

Lansering av Future DiverCities
Future_divercities

Som en av partnerne i Future DiverCities, har BEK gleden av å invitere til åpningen av Future DiverCities. Åpningen vil gå av stabelen under festivalen for digital kunst Chronique i Marseille 29.januar. Lanseringen byr på et solid kunstfaglig program, hvor blant andre HC Gilje viser sin lysinstallasjon “In Transit X” i Alcazar Library.


Komische Oper, Berlin - 16/01

Hvoslef og Hosseini: Wings and Chains
Line_4

Wings and Chains er et samarbeid mellom komponisten Mansoor Hosseini og billedkunstneren Line Hvoslef, inspirert av Igor Stravinskys ”Firebird”. Musikken komplimenteres av videoprojeksjon og en danser på scenen, og reflekterer ballettens eventyr.

Hvoslefs video er filmet med BEKs utstyr, og redigert med rådgivning av og på BEK.


Kunsthuset Wrap - 28/01 til 29/01

Eide Bøen og Sletteland: The Table Turns
Table_turns

Gikk du glipp av The Table Turns under Oktoberdans 2016, eller har lyst til å se forestillingen igjen? 28. og 29.januar kan du se den på Wrap kl 18!

Karen Eide Bøen og Roar Sletteland har utviklet en danseforestilling for fire platespillere og en danser, hvor de tematiserer forholdet mellom kroppen, lyden, platespillerne og rommet. The Table Turns handler om frihet og makt på dansegolvet. Det handler om LP-plater, lagret bevegelse, størknede vibrasjoner og lyd som gjenopplivet materie.


Bergen Kjøtt / Lydgalleret - 13/02 til 18/02

“ ‘‘‘‘‘‘‘ ˮ - en workshop med Andrew M. McKenzie
H3o-photobooth-2

“ ‘‘‘‘‘‘‘ ˮ er en workshop og opptrening som leder frem til en 14 timers fremføring, som beytter og demonstrerer teknikkene og strategiene som er utviklet i løpet av de foregående dagene.

“ ‘‘‘‘‘‘‘ ˮ er resultat av 35 år med aktiv forskning, prøving og feiling, eksperimenteringog anvendelse av et sett teknikker og praksiser utviklet av Andrew M. McKenzie, grunnlegger av The Hafler Trio.


BEK - 03/12 til 04/12

The Material in The Immaterial
Invitasjonsbilde

I løpet av helgen 3-4.desember inviterte BEK kunstnere som arbeider med video til å dele og diskutere praksiser. Målet med seminaret og workshopen var å utvide forståelsen av videomediets muligheter i dag, gjennom praktisk og teoretisk utforsking av teknologi, prosess og arbeid.


B(EK)log

15/12/2016

OPEN CALL: Kunstprosjekter, tekster and presentasjoner

Søknadsfrist 22.januar 2017. In September 2017 the 16th edition of ANTI – Contemporary Art Festival will partner with a number…

 

08/12/2016

OPEN CALL: Velkommen til Balestrand!

Søknadsfrist er 19.desember 2016. Kunstbygda Balestrand AS gler seg over å kunne invitere til Artist in Residence 2017, i perioden…

 

08/12/2016

Open call - Ung Nordisk Musikk 2017

Søknadsfrist: 15.desember. Ung Nordisk Musikk er en årlig festival for unge komponister, lydkunstnere, elektroniske musikere og performance artister med base…

 

02/12/2016

Varslet brudd i nettverk onsdag 7. desember

Uninett oppgraderer rutere neste uke, og har varslet at vi kan miste nettverkforbindelsen i inntil 20 minutter onsdag 7 desember…