Arrangement

Datamoshing-workshop med Rosa Menkman

UROM, Bergen Offentlige Bibliotek 27.09.2017 19.0027.09.2017 22.00

Publisert

Kan det å hacke innsiden av en fil gi deg innsikt i hvordan de underliggende dataene fungerer? Og dermed hvordan man kan låse opp estetikken av en digital fil? Her er én måte å angripe problemstillingen.

Rosa Menkman vil holde en workshop i “datamoshing”. Datamoshing, eller databending, er en kompleks teknikk hvor bevegelsen i ett lag videoopptak blir overført til et annet lag videoopptak ved å bruke lossy kompresjon og fjernede frames for å skape et glitchy, psykedelisk resultat. Tenk på hvordan det ser ut når Netflix-strømmen din hakker og lager spøkelsesaktige overganger. Datamoshing er en teknikk hvor man med intensjon bruker kompresjonselementer i digital video og animerte gif’er, og som også kan refereres til som “glitch art.”

Tid: Onsdag 27. September kl. 19.00
Sted: UROM, Bergen Offentlige Bibliotek
Påmelding: marieke.verbiesen@bek.no

Workshopen er siste del av workshopserien Digicraft, et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og BEK. Digicraft er rettet mot ungdom, og er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og KUP – Kulturelt Utviklingsprogram fra Hordaland fylkeskommune.
 

OM ROSA MENKMAN

Rosa Menkman er en nederlandsk kunstteoretiker, kurator, glitch art-kunstner og billedkunstner, som har spesialisert seg innen glitch art og oppløsningsteori. Menkman har kuratert flere internasjonale utstillinger med andre kunstneres arbeider ved Chicago Museum of Art, Glitch Festival, Transmediale i Tyskland and Sonic Acts i Nederland.