Utvikling

Animasjonsvideo: Marieke Verbiesen

De Fabriek Eindhoven,Dutch Design Week Eindhoven,Plaza Futura 01.07.2010 00.0030.11.2010 00.00

Publisert

I denne lekne stopmotionanimerte musikkvideoen beveger monstre seg til rytmen og melodien av musikken. Karakterene vekkes til live etter en feil i et laboratorium. Der klarer de å rømme, og finner veien inn til byen hvor de etterlater seg en sti av ødeleggelse.


Reloaded Musikkvideo

Dette animerte videoklippet for den elektroniske musikkduoen Baskerville, bringer til live fargerike, tegneserielignende effekter, slik man tidligere har sett i asiatiske mangamovies, ved bruk av stopmotion. Videoen er inspirert av tidlige animasjonsteknikker, som for eksempel teknikker brukt i monsterfilmer av Ray Harryhausen. Hans filmer, sammen med japanske “Kaijumonstre”, formet NeoMonsterfilmsjangeren på det tidlige 50-tallet. Disse filmene sentraliserte kampen mellom monstre og den menneskelige verden, mens de blandet inn elementer fra skrekk-, fantasy- og science fictionfilmer: Tukling med naturen, ignorerte advarsler, vitenskapen råder. Modellanimerte karakterer samhandler med, og er en del av, live-actionverdenen med en idé om at de vil slutte å tiltrekke seg oppmerksomhet som en animasjon.


Filmer av Ray Harryhausen

Neo-Monsterfilmsjangeren bruker spekulative beskrivelser av fenomener som ikke nødvendigvis er akseptert i et mainstream livssyn; som for eksempel utenomjordiske livsformer, fremmede verdner og tidsreiser, ofte sammen med futuristiske elementer som romskip, roboter og andre teknologiske fenomener. I mange tilfeller avledet fra science fiction, brukt av filmskapere som var likegyldige til standarder som vitenskapelig plausibilitet og logikk. Sjangeren har eksistert siden de tidlige år av stumfilmkino, da George Melies “A trip to the Moon” fra 1902 overrasket og trollbandt publikum med dens fotografiske triks og effekter.