Abelton Live Workshops

BEK 29.08.2017 11.0029.08.2017 15.00
BEK 30.08.2017 11.0030.08.2017 15.00
BEK 06.09.2017 11.0006.09.2017 15.00
BEK 13.09.2017 11.0013.09.2017 15.00
BEK 20.09.2017 11.0020.09.2017 15.00
BEK 27.09.2017 11.0027.09.2017 15.00

Publisert

BEK er stolte over å for første gang kunne tilby et nybegynner-kurs i Ableton Live. Kurset vil gå over fem uker, 6 kursdager totalt, fra siste uke i august til i slutten av september. Kurset vil ha form som en workshop der fokus ligger på deltagernes egne ambisjoner og utvikling, og som skal lede ut i et konkret verk som fremlegges og diskuteres i felleskap på slutten av kurset. Du må ha med egen laptop, et headset og på forhånd selv ha lastet ned (men ikke aktivert) Ableton. Kursavgift kr. 1.000,- Påmelding via epost til bek@bek.no

Enten du har kjennskap til en eller flere av de andre DAWs på markedet og ønsker å lære deg Ableton, eller du aldri har brukt et lignende program før vil kurset ta deg med gjennom de grunnleggende funksjonalitetene og hjelpe deg å bruke programvaren på din egen, kreative måte.


For å lede kurset har vi inngått et samarbeid med Vegard Bolstad. Han er grafiker av yrke, men har drevet som DJ, produsent, klubbarrangør og live-artist siden tidlig på 2000-tallet. Mange kjenner ham som DJ Brute Lee eller som den noe mystiske figuren V3go, og danseglade publikummere har hørt ham spille på etablerte klubber som Ploink, Klubb Intim og Klubb Karma eller på mer uoffisielle arrangementer i Bergens mange skog-, fjell- og øyfester de siste 15 årene. Vegard har spilt med giganter som Jeff Mills, British Murder Boys og Robert Leiner, eller med lokale helter som Bjørn Torske, Christian Tilt og Thomas Urv. Mange husker kanskje også hans faste program på Bergens internett-radio Skranglebass MiniMax hver lørdag frem til kanalen la ned i 2012.

Han har brukt programvaren til egne produksjoner siden versjon 5 (versjon 9 har nå vært ute et par år). Både lyddesign, signalgang, komposisjon, postprossessering og remixing i Live er øvelser han behersker meget godt – og enten du ønsker å lage lyd ‘i boksen’ eller med eksternt lydutstyr som synther, trommemaskiner eller annen hardware vil han kunne dele av sine mange års erfaringer og ekspertise.

Kurset vil ta form som en workshop som holdes en gang ukentlig over fem uker. Første uke vil vi holde to halv-dagers-kurs, og de fire neste ukene vil vi møtes én gang per uke. Vi vil bruke Abletons gratis prøveversjon som grunnlag for kurset, og denne er gyldig i 30 dager, så enten du selv eier programvaren eller har vurdert å kjøpe den vil du kunne delta på hele herligheten.

Kursdeltagerne må ha med seg egen laptop, et headset og på forhånd selv ha lastet ned (men ikke aktivert) Ableton for å kunne delta. Om du spiller et instrument, eller ønsker å bruke en mic eller annen hardware sammen med programmet, kan du ta dette med. Tanken er at kurset skal ta den retningen deltagerne ønsker og at deltagerne skal dele sine erfaringer og perspektiver med hverandre. Vi vil sammen jobbe mot et ferdig produkt som deltagerne definerer selv, og at vi på slutten av workshopen viser dette frem for hverandre og gir hverandre tips, råd og tilbakemeldinger på resultatet.

Avhengig av responsen og deltagernes ønsker legger vi opp til at kurset kan lede videre til et nytt kurs hvor vi tar det hele til et nytt nivå. Men, altså: vi starter på ‘scratch’ og hjelper dere å navigere programvarens utallige muligheter, samtidig som grunnleggende prinsipper innen lysbehandling blir berørt.

Kurset koster kr 1.000,- og går over til sammen seks formiddager – onsdager fra klokken 11.00 – 15.00. Første uken møtes vi også på tirsdag (altså den 29. august), slik at vi får introdusert oss til hverandre og sikrer oss at alle får lyd ut av headsetet sitt. Mellom øktene kan deltagerne arbeide videre prosjektene sine, og Vegard har lovet å være tilgjengelig for telefonsupport også i periodene mellom møtene.

Vi har plass til ca 10 deltagere om gangen, og hvis interessen blir stor, har vi mulighet til å dele kurset opp i to grupper i samme periode. Vi ønsker å skape et tilbud for medlemmene våre – uansett ambisjon, kunnskapsnivå og kunstnerisk retning – og vi er sikre på at Vegard vil kunne gi en slik innføring i programvaren som i løpet av kort tid har redefinert hvordan musikere og lydkunstnere arbeider med software.

Send en e-post til bek@bek.no for å melde deg på kurset. Hvis du har spørsmål eller spesielle ønsker kan du også ringe Vegard på telefon 92 45 85 92 eller på mail brutelee@me.com.


Ableton Live er et software som brukes til å behandle lyd – en såkalt digital arbeidsstasjon. Programmet er bygget opp rundt intuitiv og loop-basert lek med lyd, uten at avansert funksjonalitet går tapt. Enten man vil komponere, prosessere eller redigere musikk og lyd, vil programmet kunne hjelpe deg videre samtidig som det åpner for lek og eksperimentering med lydkilder, effekter og intern signal-ruting.
Kanskje mest kjent som et fullverdig verktøyskrin for moderne dansemusikere, kan Ableton også brukes til alle typer musikalsk komposisjon, enten man driver som lydkunstner, instrumentalist, remixer, podcaster eller produsent – uansett interessefelt og sjanger.
Selv om programmet er kjent for å gjøre det lett for brukeren å dykke inn i, kan det virke utfordrende å finne ut hvordan akkurat du skal bruke programmet og dets muligheter til å oppnå akkurat de ambisjonene du måtte ha.